Nyttig och glutenfri tårta till kalaset, är det möjligt?

Barn älskar kalas med tårta och godis. Det kan vara svårt när barnet är glutenintolerant och nästan varje fest innebär att det inte blir någon tårta. När det är kompisars kalas kan du ju inte göra så mycket åt saken. Men för ditt barns födelsedag kan du satsa på en nyttig och glutenfri tårta. Se till att barnets kompisar och föräldrar också får veta att det rör sig om en ekologisk glutenfri tårta så kommer de säkert göra likadant!

Det går att beställa glutenfri tårta som ser så professionell ut från Happy Tårta som levererar sina ekologiska bakverk över hela Sverige.

Baka din tårta själv eller beställa proffsig glutenfri tårta

Om du tycker att det är roligt att baka tårta själv är det klart att du kanske vill göra jobbet själv med hjälp av ingredienser som tapioka. Du ser till att det blir en äggfri tårta och att det heller inte blir någon mjölk eller annat som kan irritera ditt barn i receptet.

Men om ditt barn är lite trött på din eviga morotskaka och hellre vill ha en Unicorn Cake med horn av guld så bör du beställa. Då slipper du ju även se till att ha de köksmaskiner som krävs för att det ska se proffsigt ut.

Här kan du se Happy Tårtas enhörningskaka som är glutenfri såväl som vegansk och ekologisk:

Glutenfri tårta

Viktigt att en vegansk tårta ser god och spännande ut

Något vi ska komma ihåg är att vi äter minst lika mycket med ögonen som med munnen. Det betyder att vi faktiskt kan presentera mat på ett sätt som får barnen att äta den, trots att den är nyttig! Nu är det dock inte så svårt att få barn att äta veganska tårtor som har fina figurer och inbjudande färger.

Det smakar ju lika gott med ingredienser som kokosolja och agavesirap som med vitt socker eller rapsolja. Finsmakare skulle till och med säga att en glutenfri tårta med hälsosamma ingredienser smakar mycket bättre!

Överraska ett barnbarn med en vegansk tårta!

Har du ett barnbarn som bara får nyttig mat? Idag är det ju inte så ovanligt att föräldrar aktivt väljer bort vanligt mjöl, vitt socker och icke-ekologiska ingredienser. Varför ta risken att de rynkar på näsan när du kommer med en klassisk födelsedagstårta för att överraska?

Välj istället att beställa en perfekt ekologisk tårta utan gluten online. Det är bara att välja den design som passar ditt barnbarn bäst.  Alla kommer att bli mäkta förvånade och givetvis väldigt glada över att få en nyttig tårta. Det blir ett minne för livet.

Kan du vara med så tar du bilder när barnbarnet får se den fina glutenfria tårtan. Om du inte kan vara med så ber du föräldrarna om att filma och ta bilder. Kanske kan du vara med via videolänk. Det är väl värt att försöka för reaktionen från barn och vuxna då de ser en nyttig tårta som ser hur onyttig ut som helst är ovärderlig.

När vi fyller år vill vi ha tårta

När vi fyller år är tårtan viktig. Både för barn och för vuxna. Vuxna människor som säger att de inte bryr sig om presenter blir otroligt glada då de får tårta. Det här är ju något som berör så många sinnen. Födelsedagen behöver inte vara ett undantag från en annars hälsosam livsstil.

vegansk tårta

Med en ekologisk tårta som är utan alla ämnen som kan verka irriterande är en fantastisk upplevelse. Baka den själv eller låt proffsen hjälpa dig så att det blir en tårta ingen kan motstå!

Missa inte att det går att förmedla ett meddelande på tårtan. Kolla hur glada de här barnen blev när de läste på sin tårta: