Hur hittar du de bästa köksmaskinerna som inte kostar skjortan?

Visst kan du laga mat utan maskiner. Ett av de allra billigaste recepten du kan hitta är ju havregrynsgröt och den kan du ställa kallt över natten för att laga till. Då behöver du inte ens en spis! Men nu finns det tillfällen då det ändå känns som väl värt att köpa en köksmaskin för matlagning och då är frågan hur du ska göra för att hitta den bästa till bästa priset.

Tester kan hjälpa dig till rätt maskin

Tester är inte så dumma och dessa finns det gott om online där du kan läsa på om köksmaskiner. Kika på en sajt som Testat.nu där du få en fin sammanfattning av olika köksmaskiner. Du får veta vilka utmärkelser maskinen har fått och vad den erbjuder.

Direkt efter varje maskin får du också veta var den säljs och till vilket pris. Det är ju väldigt bra när du vill finna den bästa men billigaste köksmaskinen. Tänk dock på att det kan tillkomma avgifter för leverans på vissa butiker online.

Var medveten om fallgroparna

Det är lätt att bli förtrollad av en bild och det måste du tänka på när du ska köpa utrustning till ditt kök. Oavsett om du är ute efter en popcornmaskin eller behöver en ny bunke för att göra kalljästa frallor kan du påverkas av färgen på maskinen.

Rött är en färg som traditionellt sett får oss att känna fara. Inte så att vi måste bli rädda utan mer att vi ser upp och hajar till när vi ser rött. Det är inte för inte att stoppskyltar i trafiken är röda. Men det här är också något som fungerar väldigt väl när du är på jakt efter köksmaskiner.

En röd köksmaskin får större uppmärksamhet än en grå. Detta trots att den grå kan vara billigare och bättre för dig och ditt kök! Rött har också en uppiggande effekt och därmed används färgen ofta för att berätta mer om en viss maskin eller butik som säljer den.

Den röda färgen är lurig!

När du läser om köksmaskiner online ska du alltså tänka på att färgen kan få dig att välja en modell som egentligen inte är den bästa för dig.

Billigt är inte alltid billigast

Något som är vanligt med köksmaskiner är att de billigaste modellerna inte står för billigaste driften. Det är inte sällan så att du tjänar på att betala lite mer för en köksmaskin som kommer att hålla längre hellre än för en variant som efter några omgångar har gett upp.

Fråga folk som bygger hus om man ska välja kvalitet eller ett lägre pris och du får svaret att kvalitet lönar sig i längden. Så är det givetvis i ditt kök också. När du ser på testartiklar om köksmaskiner bör du alltid ta reda på hur det ser ut med kvalitet.

Klarar maskinen av massiv användning? Lägger motorn av om du kör för länge och för tungt? Om du nu ändå tänker satsa på en maskin till ditt kök för att klara baket lite enklare och mer är det ju klokt att välja den som kommer att hålla längst med tanke på vad du tänker göra med den.

KitchenAid är ett välkänt märke för kvalitet.

Missa inte värdet av recensioner

Något som är en stor hjälp när du ska köpa ny utrustning till köket är användarrecensioner. Efter att ha hittat de köksmaskiner som rekommenderas i tester kan du se vidare på vad de som köpt har att säga.

Många butiker online ger sina kunder möjlighet att tala om vad de tyckte om produkten de köpt. Det här brukar fungera med stjärnsystem men många skriver också lite om köksmaskinen. Det här är guld värt för dig.

Om du vill hitta rätt köksmaskin till ditt kök till ett pris som du har råd med ska du alltid läsa användarrecensioner. Helst på svenska men även på engelska om det är möjligt. Se vad folk som testat har att säga. Särskilt om du tänker köra på den billiga köksmaskinen!