Mellanmål som inte är dyra

Mellanmålet är inte bara för tiden mellan lunch och middag. Mellanmålet är också på kvällen efter middagen då du vill ha något enkelt som inte är onyttigt men samtidigt gott. Här finns det några bra val som kan vara mer eller mindre billiga.

Popcorn är alltid smart

Ett mycket billigt mellanmål är popcorn som du gör i egen popcornmaskin eller i grytan. Du får ut mycket med några få korn och det blir mättande. Samtidigt är det gott och du får känslan av att äta något som inte är så nyttigt. Perfekt! Nummer ett av mellanmål som inte är dyra.

Frukt är ju godis

Frukt är inte alltid billigt. Men om du ser till att köpa det som har bra pris just nu och hantera frukten på ett smart sätt kan det här ändå vara bra. Du kan till exempel frysa in banan som är på gång att bli för brun. Sedan tar du ut den och gör god mellanmålsglass.

Med tanke på att du inte slängde bananen och sedan fick ett gott och nyttigt mellanmål är det här verkligen smart. Något att tänka på när du står och gör ordning i köket och undrar vad du ska göra med frukt som snart kommer att bli rutten. Frys in och gör glass en annan kväll!

Grönsaker är också ett val

Motor bör du ha hemma. Moroten är en grönsak som du får finfina mellanmål av. Det är också en grönsak som inte behöver vara dyr. Har du trädgård kan du odla egna morötter och få riktigt prisvärda och nyttiga mellanmål.

För att få goda morotsstavar bör du lägga dem i vatten i kylen i några timmar innan det blir dags att knapra. Det ger en smak som känns mycket lyxigare än då du skalar en morot och äter den direkt som den är.