Nyttiga bakverk/efterrätter – finns det?

Idag så är det många som vill äta nyttigt och precis vad man menar med nyttigt beror förstås på hur man ser på det där med näringslära och vad som är bra och inte bra för kroppen. Många är dock överens om att det kan vara klokt att undvika ingredienser som socker och vitt mjöl. Men finns det nyttiga bakverk och efterrätter som inte innebär att man skär upp lite frukt? Svaret på frågan är förstås ja, det finns en massa spännande recept för saker som chokladbollar och kakor där man använder sig av naturliga och bra ingredienser. Det går alltså att servera det som man normalt tycker om till efterrätt men med ett bättre innehåll som kroppen mår gott av.

Det man ska göra är att se närmre på recept som tillhör ens egen kosthållning. Om man kör på LCHF så ska man se till att söka efter den här typen av recept medan andra dieter kan betyda att man bör söka på ett annat sätt som till exempel efter Viktväktar recept. Det här är ett bra sätt att säkra sig om att man får förslag som kommer att stämma överens med de krav som man har på sin mathållning.

Sedan så är det ju faktiskt inget fel med frukt. Ett äpple som man servera i vackra skivor är faktiskt både gott och attraktivt och detsamma kan man säga om många andra frukter. Det hela handlar ofta om hur man serverar så se även lite närmre på hur du kan servera nyttig frukt på ett aptitretande sätt som även barn går på.