Kan man baka utan socker?

Den som ställer frågan om man kan baka utan socker har mycket att se fram emot. Det finns många bra ersättningar för socker som inte alls ger samma påverkan på blodsockret. En del av dessa är bra för den som håller en lchf diet som till exempel stevia medan andra inte kommer att fungera för denna diet på samma sätt. När man använder sig av andra sötningsmedel så ska man tänka på att det förändrar receptets karaktär. Sirap är ju i flytande form och det gör att man kan behöva mer av torra ingredienser för att få samma konsistens på smeten.

Här är sådant som du kan baka utan socker med:

  • Agave nektar
  • Honung
  • Dadelsirap
  • Stevia
  • Lönnsirap
  • Bananer

Det är förstås också så att man kan kombinera de här ingredienserna för att få mer sötma. Om det är så att du vill använda dig av ett barnmat recept som anger socker men inte vill använda dig av  varesig farinsocker eller vanligt vitt socker så är det bra att tänka på att honung inte rekommenderas för barn under ett år. Bananer kan vara ett väldigt fint alternativ för en kaka för de ger en naturlig sötma som passar stora och små.

Lönnsirapen har den stora fördelen av att ha en så god smak men när man köper den naturliga varianten så blir det dyrt och det särskilt när man behöver minst en flaska för en enda kaka. Det här ska man förstås tänka på när man planerar för sitt bak så att det inte blir alltför dyrt att få fram bakverk som är utan socker men ändå söta.