Popcornmaskin – Läs detta innan du köper popcornmaskin!

Det doftar som bio, semester och äventyr. Vem kan säga nej till ny-poppade popcorn som kryddats med salt och olika smaker? Det här är en form av snacks som vi kan stoppa i oss med gott samvete. Särskilt då det poppats popcorn utan olja. En popcornmaskin är en tillgång i varje hem, men se till att du väljer rätt! Här kan du läsa mer om de bästa popcornmaskinerna just nu. Men om du vill veta på en gång vilken du bör köpa för biokänsla hemma när du vill är det Little Bambino som gäller. Du kan klicka här för att ta en titt på Little Bambino på en gång! Den har fått höga betyg och är otroligt prisvärd med tanke på hur mycket popcorn du får fram och hur gott det blir.

Nu ska vi se närmre på de allra bästa popcornmaskinerna som du kan köpa för att poppa popcorn till ett helt fotbollslag eller bara till dig och en till en vanlig o-poppig vardagskväll…

De 5 bästa popcornmaskinerna

Du kan alltid ta en titt på popcornmaskin bäst i test för att hitta rätt men det finns ett problem med detta. Popcornmaskinen som är bäst för dina grannar är inte nödvändigtvis den du kommer att ha störst glädje av.

Här är fem av de allra bästa. Var och en är en popcornmaskin bäst i test sett ur olika synvinklar. Det är bara att bestämma vilken som passar dina behov bäst och beställa!

 1. Störst och bäst, ingen protest!

Det här är en helt fantastisk manick som får vilken plats som helst att kännas som karneval och bio. Du kan välja en variant som du ställer på en vanlig diskbänk eller en annan som kommer med vagn. Det stora fönstret gör det enkelt att se vad som händer i maskinen. Bara det är något att uppleva och perfekt för barnfamiljer eller då det blir fest.

Fördelar

Du kan poppa upp till 12 liter

Hög hållbarhet

Värmehållning

Nackdel

Tar en hel del plats

Kostar lite mer

 

 1. Ännu större är ännu bättre!

Om störst inte räcker får du testa ännu större! Great Northern Popcorn Company är kända för sina popcornmaskiner. De tillverkar den typ av popcornmaskiner som du ser på fester och på bio. Varför ska du inte kunna ha en sådan jätte hemma i vardagsrummet?

Om drömmen är att poppa popcorn som om det vore festival precis när du känner för det kan denna popcornmaskin vara den bästa. Den finns med eller utan vagn och du kan få fram 12 liter popcorn på mycket kort tid. Det blir gott och det är lätt att måtta upp och få till poppning efter poppning.

Fördelar

Säkerhetsglas

Enkel rengöring

Så fin

Nackdelar

Dyr!

Stor

 

 1. Stort men mycket billigare

Drömmen om en äkta popcornvagn finns där men du vill inte betala för den som för en moped. Okej, då kan lösningen stavas Great Northern Popcornvagn All Star. All Star är en popcornmaskin som ger upp till 10 lite med en poppning. Den har en härlig retrodesign som får dig på gott humör oavsett om du poppar med maskinen eller inte. Ställ den hemma, på kontoret, på restaurangen eller varför inte i föreningslokalen?

Fördelar

Goda popcorn

Värmehållning

Stor kapacitet

Nackdel

Stor

För mer information och pris på popcornmaskinen ska du klicka här!

 1. Popcornmaskin bäst i test!

När verkliga användare säger sitt och ger tummen upp kan du lita på att en popcornmaskin är bäst i test. Great Northern popcornmaskin Little Bambino har fått fina recensioner från verkliga användare. Det blir goda popcorn och du har upp till 3 liter klara på nolltid. Den här popcornmaskinen finns i flera färger.

Fördelar

Populär i Sverige

Goda popcorn

Enkel användning

Nackdelar

Med olja

Du kan läsa mer om denna popcornmaskin och se priset genom att klicka här!

 

 1. Poppa utan fett!

För dig som vill ha en popcornmaskin som poppar popcorn utan olja är det här en jätte bland jättar. Det här är en popmaskin som drivs med varmluft. Det går att poppa popcorn utan en massa onödigt fett. Maskinen är liten och enkel att hantera. Du poppar snabbt fram stora skålar med popcorn till hela familjen.

Fördelar

Popcorn utan fett

Lätt att tillsätta smaker

Billig popcornmaskin

Nackdelar

Begränsad volym

För mer information om Funktion och för pris ska du klicka här!

Poppa popcorn med maskin eller för hand

En del tycker att det är enkelt nog att poppa popcorn för hand i en kastrull. Det gäller bara att hitta rätt läge för värme och att skaka om då och då. Men det är klart. När du får olja på händerna då du skakar om och inser att en massa popcorn aldrig poppas kan du få nog.

När du dessutom läser att ditt immunförsvar mår så mycket bättre om du skippar föroljor vill du försöka med något bättre. Med en popcornmaskin! De allra flesta kommer att se fördelarna med popcornmaskinen, i varje fall då det är en bra modell som ger goda popcorn.

Dessutom måste det inte vara det ena eller det andra. Det går alltid bra att poppa lite för hand när du känner för det. Om du nu kommer att göra det då du inser hur enkelt och kul det är att poppa med popcornmaskin…

Varför ska du äta popcorn?

Innan vi går vidare och ser på några vanliga frågor om popcornmaskiner ska vi också se på varför det är så bra att äta popcorn. Under perioder då du är hemma lite mer som då det blir ledigt är det inte dumt att kunna få ihop gott snacks som inte är onyttigt.

Här är de främsta skälen till att äta popcorn:

 • Få kalorier – Om du poppar en skål med popcorn kan du äta hela utan dåligt samvete. 2,5 dl luftpoppade popcorn är samma sak som 30 kalorier. De har du promenerat bort med en rask promenad på 15–20 minuter.
 • Gott om fiber – Popcorn har gott om fiber och kan därmed vara mycket bra för din mage. Det är också detta som gör att du får en mättnadskänsla när du äter popcorn. Det är svårt att äta för mycket och det är ju bra.
 • Det är billigt – En påse räcker långt men den kostar inte mycket. Det känns som att det finns en massa att sätta i sig till fredagsmyset men det känns inte i plånboken.
 • Håller länge – Popcorn som inte har poppats har lång hållbarhet. Det gör att de kan stå i en tätt försluten förpackning på hyllan länge.
 • Det är gott – Det främsta skälet är förstås att popcorn är så goda. Allt som behövs är lite salt och så känner du dig som att du vore på fest eller bio.

10 frågor och svar om popcornmaskiner

Vi pratar en hel del om popcorn och det ställs ofta frågor omkring popcornmaskiner. Här är några vanliga frågor och svaren som kan hjälpa dig när du vill köpa popcornmaskin.

 1. Hur funkar en popcornmaskin?

Olika popcornmaskiner fungerar på olika sätt. Men alla använder sig av värme för att få popcorn att poppa. En del är utan fett och en del har uppsamlare som en del av maskinen så att du slipper fånga upp popcorn som matas ur den. Se till att köpa popcornmaskin med svenska instruktioner så att du kan säkra dig om att du använder den på rätt sätt.

Tänk på att vissa maskiner bara fungerar med påsar som är särskilt till för maskinen. Andra kan du använda med vanliga popcorn som du köper i butiken och måttar upp i enlighet med instruktionerna.

Här kan du se hur en popcornmaskin kan fungera:

 1. Hur gör man rent i en popcornmaskin?

Du tar isär det som går att ta isär. Diska för hand och utan diskmedel om detta krävs. Du kan också använda dig av en dammsugare för att komma åt överblivna popcorn som fastnat. Beroende på modell kan det vara mer eller mindre enkelt att diska delar. Tänk på att följa anvisningar och att ta hand om popcornmaskinen på rätt sätt så att den håller längre.

 1. Vad kostar en popcornmaskin?

Du kan hitta en billig popcornmaskin för omkring 200 kronor. Om du vill få lite högre kvalitet får du räkna med lite mer än så. Om du vill ha en jätte med hjul och plats för en hel fest kan det röra sig om flera tusenlappar. Det är med popcornmaskiner som med allt annat här i livet, du får det du betalar för men det går att göra klipp!

 1. Vem uppfann popcornmaskinen?

Det var en man vid namn Charles Cretors i Chicago som tog patent på den första popcornmaskinen. Han uppfann en popcornmaskin och det ledde till att han startade företaget som också fick heta C. Creators.

 1. Vad är fördelen med en popcornmaskin?

Att det går snabbt och att du kan göra många popcorn utan att behöva byta kastrull och mixtra vid spisen. Dessutom kan du ju poppa popcorn med varmluft med en popcornmaskin utan fett och det kan vara bra för hälsan.

 1. Vilken popcornmaskin är bäst?

Den som kommer att leva upp till dina krav och behov. Om du vill ha popcorn utan fett ska du välja den som poppar med varmluft. Om du vill ha en massa popcorn på en gång ska du välja en större modell. Om du ska dela ut popcorn till en massa gäster eller sälja dem kan det också vara viktigt med en riktigt snygg design på maskinen.

 1. Vilken olja ska man ha i popcornmaskin?

Det brukar fungera bäst med fröoljor som rapsolja eller solrosolja. Jordnötsolja kan också fungera bra. Läs instruktionerna för din popcornmaskin för att det ska bli rätt. Snåla inte och överdriv inte!

 1. Kan man ha smör i popcornmaskin?

Det kan fungera men inte om det står uttryckligen i bruksanvisningen att du inte ska ha smör i maskinen.

 1. Finns det rim om popcornmaskin?

En perfekt present kräver ett perfekt rim. Du vill inte dricka en massa vin så här får du en härlig… När du öppnar detta enorma skrin kommer du att se en … Du kan hitta fler exempel på popcornmaskin rim online!

 1. När kan man använda en popcornmaskin?

Precis när som helst! Det här är en maskin som kan komma fram flera gånger i veckan eller bara till helgen. Den passar bra när det är fest såväl som då det bara känns lite trist hemma en tisdagseftermiddag.

Spännande fakta om popcorn

Låt oss se på lite fakta om popcorn som kan vara bra att veta om när du funderar på att poppa popcorn i en kastrull eller i din nya popcornmaskin.

Popcorn är superfood

Det finns studier som visar att popcorn inte bara har gott om fiber som är bra för din mage. De har också antioxidanter och kan kallas för superfood.

Madonna och popcorn

Den amerikanska artisten Madonna ska ha ätit en hel del popcorn i början av sin karriär. Det gjorde hon för att de var så billiga och ändå gav en fin mättnadskänsla.

En amerikansk uppfinning

Inte så konstigt egentligen med tanke på hur mycket majs de odlar där på andra sidan Atlanten. Det var på mitten av 1800-talet som amerikanen Charlie Cretors uppfann maskinen som poppar popcorn. En uppfinning som sedan har spridit sig till världens alla hörn. I varje fall till länder med elektricitet.

Kan poppa högt

Ett popcorn kan poppa upp till nära en meter. Det är verkligen bra att veta. Det är inte skönt att få popcorn i ögat direkt från kastrullen. Ytterligare en god anledning till att poppa popcorn med en popcornmaskin!

Popcorn och cancer

Det finns forskning som pekar mot att popcorn skulle kunna ha cancermotverkande egenskaper. Det beror på innehållet som bland annat ger flera olika typer av antioxidanter. Men då ska du tänka på att det också beror på hur du lagar dina popcorn. En massa olja kan ju ha motsatta effekt.

Lagra inte dina popcorn i kylen!

Om du lägger opoppade popcorn i kylen kan det leda till att de torkar i förtid. Bästa platsen är ett svalt skåp i en förpackning som är väl tillsluten.

Snöflinga eller svamp

Det finns två olika former av popcorn. Snöflingan är den som är störst och den är vanligast på biografen och andra allmänna platser där man säljer popcorn. Svampformen får du för det mesta med dina hemmapopcorn.

Vatten i popcornkärnan

Det finns en aning vatten i popcornkärnan och det är det som gör att popcorn poppas då de utsätts för värme. Vattnet blir till ånga och då spricker kärnan upp.