Maskiner som gör det möjligt med billiga recept

Billig mat kan vara den bästa maten. Det är klart! Men det handlar inte bara om att få tag i bra och billiga råvaror. När du kan laga till en middag med några få billiga ingredienser är det kanonbra. Om du kan göra detta med minimalt antal maskiner och energi är det ännu bättre.

Låt oss se lite på vad billiga recept kan innebära med tanke på vilka maskiner och verktyg du behöver för att tillaga maten…

Gröt är otroligt billigt

Gröten tas alltid upp som ett väldigt billigt recept. Den är så enkel att tillaga att du inte ens behöver någon kastrull eller energi. Du kan ju köra på overnight oats och blanda ingredienserna i en plastburk med lock. Ställ in i kylen över natten och ät som frukost!

Okej, du behöver en kyl för att göra detta under varma dagar. Men på vintern kan du laga den här typen av havregrynsgröt utan att ens behöva använda dig av en kyl!

Maskiner som ger billig mat

Det finns också maskiner som kan ge dig en massa mat som kostar mindre att producera. En popcornmaskin är ett exempel på detta. Du kan poppa i din kastrull men då är det ofta så att många popcorn aldrig utvecklas och därefter slängs.

Med en bra popcornmaskin får du ut mesta möjliga av din påse med popcorn och då blir det billigt. Just popcorn är ju en typ av mat som gränsar mellan att vara snack och riktigt mat. Det är många som kan berätta hur de klarade svårare tider med popcorn som fyller upp bra och som faktiskt är nyttigt.

Sous vide är också kanonbra

Låt oss inte glömma bort sous vide! Det här är en matlagningsmetod som hjälper dig att använda maten till max. Du får goda resultat och kan laga en hel middag med en enkel påse och ett vattenbad. Du kan skippa en hel del ingredienser och ändå få fantastisk smak.