Vilka recept ska jag ta med i min receptbok?

Om du har så många recept att du inte vet vilka som ska få komma med i din privata receptsamling så är du lyckligt lottad. Kanske får du göra en del 1 och en del 2. Man ska inte försöka imponera med en receptbok för det blir sällan bra. Ta med de recept som du själv tycker om och som din familj och dina vänner uppskattar. Om du vill ha ett tema så kan du kanske välja:

  • Familjerecept – samla goda recept från farmor, mormor och tant Berta. Skriv lite omkring varje maträtt för att göra det hela mer personligt. Om du inte har en bra bild på mormors fiskgratäng så kanske en bild på mormor själv blir lika bra.
  • Efterrätter – Samla ihop de efterrätter som ni gillar bäst i en bok.
  • Nyttig mat – När det blir dags att skärpa sig och äta nyttigt igen så kan det vara klokt att ha en receptbok där de nyttiga maträtterna finns samlade.
  • Kändisrecept – Du kan också ta en titt på en prisbelönad blogg om kungafamiljen och se vad de kungliga äter. Kanske hittar du en rätt som helt klart borde vara med i din receptbok!

Du kan säkert tänka på fler teman som kan vara roliga att använda sig av för den personliga receptboken.