Hur lång tid steka köttfärs?

Köttfärs måste man steka ordentligt, annars blir det inte gott. Hur länge man ska steka beror en hel del på hur mycket köttfärs man har och hur stor grytan eller stekpannan är. Håll ett öga på färgen, rosa betyder att köttfärsen ännu inte är klar. Om du steker i sås så kan det vara svårare att se. Förutsatt att färsen inte kom från frysen så ska det inte ta längre än 20 minuter att steka igenom men ge det hela lite mer tid på lägre värme för att säkra att du har lagat färsen hela vägen igenom.

Tänk på att köttbullar som man lagar i sås länge, vi talar om över 3 timmar, kan få en rosaliknande färg och det betyder då inte att de är klara!

I den här boken om hur man hanterar kött så får du riktigt bra tips och goda kunskaper som kan behövas både idag och imorgon.

steka köttfärs