Hur skriver man en receptbok?

Det är många som drömmer om att få publicera en egen kokbok med de maträtter som man gillar allra bäst. Nu kan det förstås vara lite svårt att få en chans till verklig publicering då bokförlagen mest är intresserade av kända namn. Så om man inte är en berömd bloggare, idrottare eller kändis från TV så får man fundera på andra sätt att skriva en egen receptbok på. Faktum är att det är ganska lätt att få till den här boken då man kan skapa ett eller några enstaka exemplar genom att trycka upp en fotobok.

För att skriva receptboken själv så bör man tänka på följande:

  • Man ska ha tillräckligt många recept och även lämpliga bilder till dessa
  • Det kan vara bra att kunna lägga till mer text till recepten för att fylla ut sidor och göra boken intressantare
  • Man kan välja att redigera boken på egen dator eller följa de instruktioner som man får av den fotobutik som kan skapa en foto-receptbok
  • Det kan vara klokt att få lite hjälp av någon om man upplever att det blir för jobbigt att själv sitta och skriva ner de recept som man brukar laga

Om det blir en bra bok så är det klart att man kan skicka en kopia till ett bokförlag, men bli inte besviken om de inte vill publicera din receptbok, det beror med största sannolikhet inte på att dina recept inte är goda utan snarare på att du inte är tillräckligt känd för att din bok ska säljas i många exemplar.