Enkelt kebabsås recept – Vit kebabsås utan strul!

Om du ska äta kebab hemma vill du säkert ha en riktigt god kebabsås. När du bläddrar online får du veta att det minsann inte ska vara blandad och så ska det vara röd kebabsås på köttet med vit kebabsås i resten av kebaben.

Slut med strulet, här har du en enkel och supergod kebabsås som du kan göra själv hemma för riktigt god smak på din kebab!

Ingredienser för vårt kebabsås recept

 • 2 dl grekisk yoghurt (går också bra med turkisk yoghurt)
 • 1 msk srirachsås
 • 1 dl majonnäs
 • 1 vitlöksklyfta (halv om du vill ha svagare smak)
 • 0,5 dl Fanta eller annan kolsyrad apelsindryck
 • 1 krm cayennepeppar
 • 2 tsk kebabkrydda
 • Salt och peppar

Riv eller pressa vitlöksklyftan och rör ihop alla ingredienserna. Låt dessa stå i minst en timme i kyl under lock. Om du kan vänta till nästa dag blir smaken ännu bättre då det hela får stå och dra sig lite som en pepparkaksdeg i kylen!

hemmagjord kebabsås

Grekisk eller turkisk yoghurt i kebabsås?

Om du står i butiken och undrar vilken du ska välja ska du veta att många tycker att det smakar bäst med grekisk yoghurt i kebabsås recept. Tänk också på att det kan göra skillnad om du hackar eller pressar vitlöken. Om du hackar med kniv blir smaken mildare än om du pressar eller river.

Ingredienser som vi lämnat ute men som kan fungera

Om du vill improvisera och göra ditt eget kebabsås recept finns det några populära ingredienser som du kanske har hemma att testa med.

Följande är vanligt förekommande:

 • Ketchup
 • Sambal Oelek
 • Chilisås
 • Tabasco
 • Tapioca

Om du ändå vill ha lite rött på själva köttet kan du förstås använda en chilisås för detta syfte och inte blanda den i din kebabsås. Med hemmagjord kebabsås har du rätt så fria händer. Det är bara att testa dig fram tills du hittar den rätta balansen.

Hur smakar detta recept på kebabsås?

Det här är ett kebabsås recept som smakar i stort sett som det du får på en kebabrestaurang. Men du måste förstå att varje kock har sin egen hemlighet. Sin egen favorit så du behöver inte bli nedslagen bara för att det inte blir exakt så som du minns det från din lokala kebabrestaurang.

Om du har tur kanske du kan få mer information på plats om vad de har i kebabsåsen. Det beror lite på hur hemlighetsfulla man är på restaurangen. En riktigt bra kebabsås vill man inte skvallra om!

Kebabsås vit eller röd eller både och?

Det här är en fråga som ofta dyker upp. För många räcker det bra med kebabsås vit men om du också vill ha den röda kan du följa detta recept:

Ingredienser

2 msk tomatpuree

1 burk passerade tomater

1 liten lök

1 vitlöksklyfta

1 msk chilipulver

Salt och peppar

Lite socker

 

Fräs upp lök och vitlök i lite olivolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt stå på spisen på låg värme under cirka en halvtimmes tid. Klart!

Röd kebabsås ska serveras varm så den behöver du inte lagra i kylen som du gör med vit kebabsås.

Du kan också blanda kebabsås och ha på en pizza!

Kan du äta hemmagjord kebabsås med annat?

Klart du kan! Det här är en supergod sås till pizza såväl som till sallader. Om du grillar kött kan du också plocka fram din kebabsås och njuta lite extra av smaken. Det finns de som menar att vit kebabsås även fungerar mycket väl med kyckling men det får du testa om du vågar.

Dags att äta kebab eller annat med din sås!

Nu har du allt du behöver för hemmagjord kebabsås så det är bara att göra kebaben och servera alla som är hungriga med pitabröd förstås. Smaklig måltid!