Är det värt att handla på Willys online för att undvika bråk i butiken?

Det finns de som har klagat på att personalen i Willys matbutiker inte ryckt in när det har blivit bråk. Istället för att försvara dig med en purjolök mot folk som kommer för nära kan du välja att handla på Willys online och det kan det kanske vara värt.

Willys hemleverans finns i stort sett för alla svenska postnummer då man har omkring 200 butiker i Sverige. Dessutom kan du välja att Willys handla hemma och sedan åka och hämta upp dina varor på den butik som passar dig bäst.

Nu ska vi se på några viktiga punkter som du behöver ha koll på när du funderar på att testa Willys online.

Willys online priser

Vad gäller priser är det desamma som gäller i butiker. Du får alltså ofta bra priser på de varor som du handlar varje vecka. Till detta tillkommer det en avgift för leverans om du inte åker och hämtar upp din matkasse. Dessutom kan det tillkomma plockavgift.

Det rör sig inte om stora avgifter men det är klart att du ändå ska räkna på det. Om du använder dig av de rabatter som finns i butiken online kan du ändå få ett bra samlat pris genom att handla online Willys.

Folk är i regel nöjda med pris på online Willys och du måste komma ihåg att du spar tid på detta vis. Din tid är också värd något. Om du tycker att det är obehagligt att komma för nära andra människor under pandemitider är det förstås också en viktig anledning till att betala lite mer för tjänsten online.

Willys produktutbud

Produktutbudet är mycket bra. Du får Willys mat precis som vanligt och du hittar också pärlor som du kanske inte gör på andra butiker. Känslan är mycket lik den du har i Willys vanliga butiker fast att du shoppar på din dator eller mobiltelefon.

Det är klart, den service som du får direkt i en butik har du inte online på samma sätt. Om du inte hittar en vara kanske det tar lite längre tid att hitta den än när du kan hitta en anställd på golvet i en vanlig butik.

Dessutom ska du tänka på att du inte kan stå och känna på frukt och grönsaker då du handlar på Willys online. Du får lita på att de plockar ut det bästa åt dig. Det här är något som verkar fungera bra om vi ser på recensioner av Willys online.

Willys handla hemma utbud kan beskrivas som lika bra som det du får i en butik. Dessutom är det lätt att hitta mellan olika kategorier. De har skapat en butik online som du förstår oavsett om du är van vid online shopping eller inte.

Willys hemleverans eller plocka upp varor i butik

Ska du sköta allting online och sedan få maten hemskickad eller ska du spara lite pengar på att åka och hämta själv? Det är många som väljer att Willys handla hemma för att plocka upp maten själv. Det kan spara lite tid eftersom din order för det mesta är redo snabbt i butiken om du lägger in den innan 12.00.

Om du plockar upp själv behöver du ju heller inte anpassa dig till att en person ska komma hem med maten till dig. Det kan vara en fördel med detta arrangemang. Men det finns också fördelar med att handla Willys online med leverans då du inte behöver tänka på hur du ska få hem maten.

Om du inte har bil kan detta vara det bästa alternativet och det går snabbt även då Willys ska sköta själva leveransen.

När det blir problem

Något vi måste se på är vad som händer när det blir strul då du handlar online. Inget är perfekt, inte heller Willys online. Men Willys har en kundtjänst online som fungerar bra och de brukar lyckas lösa tekniska problem.

De flesta ger gott betyg till supporten och vad som händer när något inte fungerar som det ska. Det finns några få klagomål omkring detta men vi kan se att majoriteten säger att Willys löser problem på ett bra och snabbt sätt.

Summering

Är det värt att handla på Willys online för att slippa bråk i butiken då du inte vill komma nära andra människor på grund av pandemi? Svaret på den frågan beror just på hur viktigt det är för dig att hålla avstånd och hur mycket din tid är dig värd.

Om följande påståenden stämmer för dig ska du testa Willys online:

  • Du skulle vilja dra ner på tiden du lägger på att handla mat.
  • Du skulle vilja få en lägre matnota genom att bara handla det du har på din lista och undvika lockvaror.
  • Du vill helst undvika att träffa andra människor du inte känner.
  • Du hatar att stå i kö vid kassan.
  • Du har ingen bil och kan dra stor nytta av att få hemleverans.
Det är inte roligt att stå i kö vid kassan!