Var finns en vegansk matkasse när du behöver den? Hitta en vegansk matkasse nu!

Har du också märkt att det är svårt att hitta en renodlad vegansk matkasse bland tjänsterna som säljer detta coola koncept? Det finns god(!) anledning till detta. Vegansk mat är nyttig och populär men inte lika populär som den vegetariska maten med ägg, mjölk och ost. Det är helt enkelt så att det säljs för få veganska matkassar för att det ska löna sig att skapa unika lösningar utan äggen och mjölken.

Men misströsta inte! Det finns lösningar för dig som vill ha en vegansk matkasse hem till dörren, och visst går det att beställa bästa matkassen utan att det blir en massa svinn med mat som du inte kommer att använda.

vegansk matkasse

Hitta en vegansk matkasse online

Vi börjar med att se på de sajter som faktiskt kan hjälpa dig med matkassen som är vegansk. Renodlade veganska matkassar är inte helt enkla att spåra men det finns några smarta sajter som har det du letar efter.

Simple Feast är en riktigt prisvärd sajt för dig som är ute efter ekologisk vegetarisk och vegansk mat direkt hem. Du kan besöka Simple Feast här och se närmre på deras veganska alternativ.

Green Feast och Vegan Feast är intressanta val från Simple Feast. Det här är boxar som kommer med gott om vegetabiliskt protein så att det blir ordentliga och nyttiga måltider. Det här är veganska matkassar som kan passa hela familjen.

Det fina med Simple Feast är att allting kommer förberett. Därmed så kan du ha maten klar på 10 minuter. Inte så dumt då du inte har så mycket tid över för förberedelser.

Med tanke på pengarna

Det finns butiker med matkassar online som har satsat på dig som är vegan. Ett exempel på detta är Matspar.se. Det är inte helt billigt och om du är smart så jämför du priset på vegansk matkasse med vad en vegetariansk matkasse kostar. Det kan ju vara så att du kan bjuda vänner och familj på vegetarisk mat med ägg och mjölk medan du själv äter det som är helt veganskt.

Ställ krav på din matkasse oavsett om den är vegansk, vegetarisk eller blandad. Du ska få:

  • Fräscha ingredienser
  • Gott om protein oavsett typ av matkasse
  • Recept som du förstår
  • Maträtter som du och dina nära faktiskt vill äta!

Om ovan nämnda punkter inte uppfylls så kan man inte säga att du har hittat den bästa matkassen. Även om det rör sig om en billig matkasse så är den inte prisvärd då du inte får verklig nytta av allt som ingår i den.

Vegansk matkasse grönsaker

Möjliga vegetariska matkassar

Innan du beställer en vegansk matkasse så ska du jämföra alternativen. Se närmre på tjänster som Middagsfrid vegokasse och kika också på större märken som Linas och City Gross.

Matkomforts Vegokasse är ett mycket bra val då du vill få kombinationen vegetariskt och ekologiskt. De kan ordna med en kasse som är helt och hållet vegetarisk med de produkter som du behöver för att laga goda och inspirerande middagar.

Du kan också välja en City Gross matkasse som är vegetarisk. De har flera olika varianter. Kassen som är både vegetarisk och i enlighet med Viktväktarnas program är förvisso inte en vegansk matkasse men kommer bra nära. City Gross har också en vegetariansk matkasse som med jämna mellanrum blir vegansk. Deras flexitariankasse är en matkasse som kombinerar veganska ingredienser med kött. Perfekt för en familj med lite olika tankar om vad som utgör en verklig middag!

Linas har en vegetarisk kasse som inkluderar det viktigaste för dig som inte vill äta fågel, fisk och kött.

När kommer det fler veganska matkassar i onlinebutikerna?

Det kommer antagligen inte att komma så många veganska matkassar på tjänster som Linas och City Gross. Det beror på att det inte är tillräckligt många som är ute efter den här typen av matkasse. Du får helt enkelt använda dig av befintliga alternativ eller se om du kan använda en vanlig vegetarisk matkasse på ett smart sätt.

Vad gör du med alla grönsaker?

Det finns så mycket att göra med färska grönsaker men visst kan det bli så att du inser att du inte hinner ta hand om allt som kom i den veganska matkassen som du fick hem. Det här är ju inte så bra för om du är medveten nog för att köpa ekologisk och undvika kött så bör du inte slänga mat, inte ens grönsaker!

Din hamster kan inte äta allt och dina grannar kanske inte tycker att det är så kul att få välgörenhet från dig i form av råkost var och varannan vecka. Här är lite förslag på vad du gör med det som blir över:

  • Gryta – Skala allt, rotfrukter och mer. Stek lite lök, häll på tomater, blanda i kryddor som du gillar, kör på färska kryddor som kom i kassen (koriander!) och i med allt i grytan. Häll på lite kokande vatten och koka upp. Laga sedan på låg värme i en till två timmar. Perfekt liten måltid till kvällen eller till lunch.
  • Snacks – Morötter och andra rotfrukter måste inte tillagas för att vara goda. Men man äter inte alltid direkt från påsen. För att det ska bli attraktivt så kan du skala upp flera morötter på en gång. Lägg i en skål med vatten i kylen för ett knaprigt mellanmål när du känner för det.
  • Juica – Det går att juica precis allt! Om du inte redan har en kallpress juicer så ska du skaffa en nu. Den kommer att pressa ut den nyttiga juicen i de grönsaker som blev över i din vegan matkasse. Det finns prisvärda juicepresser på CDON men också hos Bagaren & Kocken.
  • Mosa – Koka upp och gör ett mos av det som blev över. Det kan du använda då du gör en god gratäng med valfri blandning i mitten. Mos är också kanon om du har små barn som ännu inte kan tugga hårdare grönsaker på ett säkert sätt.