Nu pushas det för vegetarisk mat

Det där med att äta kost utan animaliska inslag får vissa att se rött medan andra tycker att det är helt okej att äta vad man vill. Då SVT väljer att sända en serie om veganmatlagning så får man kritik av många olika skäl. En del menar att det är för dyrt att undvika den vanliga animaliska kosten, men nu är det ju inte alltid så att den som tycker om vegetarisk mat aldrig äter kött. Är man medveten om att det är nyttigt med mer grönsaker så kan man ju lägga om kosten utan att bli vegan på heltid.

Gott med vegetarisk mat

Många gånger så inser man hur lätt det faktiskt är att byta ut rätter som normalt sett innehåller kött. Vegetarisk lasagne är bra mycket godare än den vanliga varianten, och numera så finns det ju gott om ingredienser som man kan byta mot korv som till exempel sojaprodukter.

Mår man bättre?

Det här är förstås en subjektiv sak. En del mår bättre av att tänka sig att man blir friskare av mer grönt men samtidigt så är det förstås så att vi behöver de mineraler och vitaminer som finns i vegetarisk mat. Är det så att man normalt sett äter väldigt lite vegetabilisk föda så kommer man antagligen att må bättre av att lära sig mer om vegetariska rätter och att servera dessa några dagar i veckan.

Passa på nu när det går serier på SVT och många pratar om det där med superfood som kommer från naturen. Kom ihåg att man inte måste lägga om helt bara för att man inser att man inte får i sig tillräckligt av det gröna för vegetarisk mat är verkligen inte bara till för vegetarianer!