Morotskaka med mycket morötter

Visst är det fint med morotskakor som har en krämig fyllning och topp men det är inte alltid man har tid att stå och kladda med detta. Det här är en enkel morotskaka som verkligen är full av morot. Den tar en kvart att förbereda och 45 minuter att baka. Frys in kakan eller ät alltihop direkt till efterrätt. Kom ihåg att barn kan rygga tillbaka om de får veta att det är morötter i kakan så säg inget om detta utan servera kakan som den är!

Ingredienser

250 gram mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

En nypa salt och en nypa kanel

4 ägg

350 gram socker

450 gram rivna morötter

300 ml olja

90 gram hackade valnötter

 

Tillredning

Ställ in ugnen på 180 grader och förbered en vanlig bakform med storleken 20 x 30 cm genom att smöra och bröa den. Blanda först de torra ingredienserna i en skål. Blanda ägg och socker separat för att få en fluffig konsistens. Lägg sedan ihop torrt med ägg och socker och sist så blandar du i morötter och nötter. Häll i bakformen och baka under 35-45 minuters tid. Ta en trästicka för att kontrollera om kakan är klar. Om du sticker i stickan och den kommer ut utan kladd så är kakan klar. Du kan servera den precis som den är eller köpa icing och kladda på med om du har lust!