Den här tjejen kan baka morotskaka!

Vad härligt det är med barn som bakar. Särskilt när de gör det på ett seriöst sätt och resultatet blir bakverk som hela familjen har glädje av. Nu är det förstås så att man får ha lite tålamod med barn och låta de testa sig fram i köket. Den här tjejen verkar helt klart ha koll på hur man bakar morotskaka. Jag tror att hon heter Lotta och hon visar i två delar hur man bakar kakan. Om du vill ha en bra instruktion för den här kakan så får du det i dessa två videos och de kan onekligen fungera som inspiration för yngre kockar som har lust att testa något som ger ett resultat som alla blir häpna över.

Det här är receptet som hon ger på äkta Starwars vis:

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.5 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rivna morötter
Frosting:
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
Rivet limeskal
100 gram Philadelphia ost

Ta nu en titt på hur hon börjar tillagningen av denna morotskaka:

I den andra delen av instruktionen för morotskakan så visar Lotta hur man lägger på frosting och morotsdekorationerna som hon har förberett. Det här ser verkligen underbart härligt ut och om du är sugen på morotskaka så kan du ju bara låta ungarna ta en titt på hur den här tjejen har jobbat. Sedan kan de ta över köket och börja baka!

Den som trodde att det skulle vara svårt att baka kaka med morötter bör verkligen se dessa videos. Snyggt jobbat Lotta, du är ett föredöme!