Vilket är det nyttigaste brödet?

Det nyttigaste brödet är det som du bakar själv. Det här beror på att du enbart då du bakar hemma kan kontrollera alla ingredienser. Om du köper bröd färdigt så ska du veta att det alltid kommer att finnas ingredienser som inte behöver stå på förpackningen. Det finns nämligen lagar som gör gällande att man enbart vid en viss mängd av en viss ingrediens måste ange om denna på förpackningen.
Nu är det inte så att allt bröd som du köper är onyttigt. Det finns förstås en massa nyttigt bröd från olika brödtillverkare och bagerier. Det du ska komma ihåg är att det blir säkrare när du bakar hemma men inte nödvändigtvis godare. Utan konserveringsmedel så kommer du heller inte att få samma hållbarhet på ditt bröd och det betyder att du bör äta det samma dag som du bakar.