Kyckling i stekpåse eller i suicide bag?

Det är knappast någon nyhet att plaster inte är så hälsosamma för oss, i varje fall inte då vi får i oss ämnena som plastpåsar och andra platsprodukter är gjorda av. Det finns till exempel varningar om att dricka varmt ur plastobjekt för att detta kan frisätta de ämnen som vi verkligen inte vill få i oss som är rena rama gifterna. Men vad händer då man lagar kyckling i stekpåse, stekpåsen är ju gjord av en slags plast. Det här är en viktig fråga som ska ställa och svaret är att det mycket väl kan frigöras ämnen från plasten då man lagar kycklingen på detta vis.

Du behöver dock inte oroa dig för studier om matlagning i plast som då man lagar kyklingen i stekpåse har visat att det inte rör sig om mängder som är farliga. Därmed kan du fortsatt laga mat i påse i ugnen, men det ska givetvis vara en stekpåse som är speciellt tillverkad för detta syfte och inte en sandwich bag eller ICA påse!

Däremot så kan den här typen av påsar vara farliga på annat vis. Om du läser mer på Wikipedia på engelska om oven bags, det vill säga påsar som man använder i ugnen så framgår det att dessa kan användas i självmordssyfte men då kallas de istället för suicide bags. Kan vara bra att veta…