Är det farligt att svälja kycklingben?

Ja, det är farligt att svälja kycklingben för de kan fastna i matstrupen! Om du har svalt ett kycklingben och upplever obehag av detta så ska du omedelbart söka hjälp. Det här är inget att leka med och också något att tänka på då man serverar barn kyckling. Undvik benen som kan vara för små för barnen att hantera och var även försiktig då du själv äter kycklingben. Om du har lyckats svälja och inte upplever något obehag så finns det inget att oroa sig för.

Farligare än ben är om kycklingen inte är genomlagad. Då kan den innehålla bakterier som också är livsfarliga. Innan servering så kan det vara klokt att använda en infraröd termometer för att se om kycklingen verkligen är redo att ätas på ett säkert sätt.

Här är en viktig video som visar vad du gör om ett barn sätter i halsen, detta oavsett om det rör sig om ett kycklingben eller en leksak!