Ja, man kan värma kyckling två gånger men som med all mat så måste man alltid ta en titt på det som man värmer. Om det är så att man lät kycklingen stå ute bra länge efter den första serveringen så kanske den har blivit dålig. Det här märker man om man luktar på maten. Om näsan rynkar sig så är det bara och kasta, absolut inte att värma. Om du undrar om man kan värma kyckling två gånger så ska du istället fråga dig hur maträtten ser ut och luktar. Om allt verkar okej så är det bara att värma på igen och servera. Men spara inte detta för en tredje gång är knappast värt besväret. Kom ihåg att varje uppvärmning betyder att viktiga näringsämnen och vitaminer går förlorade. Det är bäst att äta kycklingen på en gång eller vid andra uppvärmningen.
Se till att du kan kolla vilken temperatur kycklingen håller då du lagar den. Det här är särskilt viktigt då det rör sig om mat som kan ha bakterier som inte dör om man inte värmer hela vägen igenom. Med en bra infraröd termometer så tar du inga risker vad gäller uppvärmningen. Den är ett verktyg som varje kök bör investera i!
Smaklig måltid!