egen receptbok

Gör din egen receptbok

Vad ska man göra med alla bra recept som man samlar ihop? Till slut så blir det en massa lappar med egna favoriter och kanske utskrifter från sidor som Billigarecept.se. Ett riktigt smart sätt att spara recepten på är att göra sin egen receptbok och här finns det lite olika metoder. Du kan till exempel vända dig till en fotobutik där du kan publicera en egen bok som består av dina bilder och recept, men det här kräver ju att du redan har hela samlingen nedtecknad och sparad på datorn. Det finns också smarta grafikprogram som man kan använda sig av för att skapa den här typen av bok.

Något som är ännu enklare är att köpa en färdig bok för recept. Med en receptbok som Min receptsamling som du kan köpa på Adlibris så har du boken redo när du känner för att skriva ner de maträtter som faktiskt fungerar. Adlibris har också en annan variant som heter Min egen receptsamling och som har en liten annan stil på framsidan. De här böckerna kommer med spiral i sidan och känna roliga och fräscha att ha i köket såväl som i bokhyllan.

Vad är då tanken med att samla de goda matrecepten i en bok? Det är faktiskt inte så dumt att ta tag i det här då man kanske ska flytta hemifrån eller då man känner att det är dags att ta tillvara på farmors unika recept innan hon far vidare. Det här kan ju vara en fantastisk present till barn och barnbarn som gärna vill veta vad favoriträtterna inom familjen har varit.

Det är klart att en glassig bok som ser ut som en verklig bok där man inte har skrivit för hand kanske ser proffsigare ut, men det finns något som är så kul med den här typen av receptböcker där man i egen takt kan fylla i och de ser faktiskt också väldigt fina ut så de fungerar bra som present.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Published by