Ett barnmat recept med kött för hela familjen

Om du är ute efter ett bra recept med kött som små barn kan äta så är fyllda paprikor riktigt smart. Nu kanske det här inte låter som världens godaste för ett litet barn men det beror nog på att du inte är helt på det klara med vad man egentligen fyller paprikorna med. Det här är ett fantastiskt barnmat recept just för att fyllningen är alldeles supermosig och god. Okej, då kör vi på ingredienserna…

Ingredienser

600-800 gram köttfärs
2 tomater
1 lök
1-2 burkar tomatpuré
3-4 dl ris
Salt
Peppar
En aning gurkmeja
Torkad eller färsk koriander
Allkrydda
5-6 röda paprikor att fylla

Så går det till

Börja med att steka köttfärsen i hackad lök och hackade tomater. Tillsätt kryddor och laga till färsen är klar. Nu blandar du i riset och låter det hela puttra en stund. När du lagar köttfärsen så passar du på att förbereda paprikorna genom att skära ut toppen som en liten hatt och rensa ut kärnorna.

Lägg en tunt lager med köttfärs-ris i botten av en kastrull. Ställ paprikorna på detta lager och fyll med en tredjedel köttfärsris. Ovanpå köttfärsriset så lägger du lite tomatpuré.  Det går alldeles utmärkt med en smaksatt puré. Lägg på hattarna på paprikorna igen.

Koka upp en liter vatten i snabbkokaren och häll på detta i kastrullen som nu står på en varm platta. Vattnet ska nå upp till övre delen av paprikorna. Det är helt okej att börja med lite vatten för att sedan lägga till lite mer då du efter 10-15 minuter ser att riset behöver mer vatten.

Efter cirka en halvtimmes koktid så kommer de fyllda paprikorna att vara redo. De vuxna kommer att imponeras av den vackra måltiden och lillen kommer att gilla riset med kött. Faktum är att även äldre barn gillar detta barnmat recept då det i stort sett är samma sak som smaksatt ris med kött. Det är gott och nyttigt och väldigt enkelt att laga detta ris i paprikor och dessutom så håller det sig bra i kylen i 2-3 dagar så du har barnmat för flera dagars tid.

Steg för steg i bilder:

 

fylld paprika 1
Välj ut fina, långsmala, gula och röda paprikor

 

 

fylld paprika 2
Skär ut hattar och töm på innehåll

 

 

fylld paprika 3
Fyllningen med ris och kött som är perfekt barnmat

 

 

fylld paprika 4
Fyll en fjärdedel av paprikan

 

 

fylld paprika 5
Lägg i tomatröra

 

 

fylld paprika 6
På med hattarna igen

 

 

fylld paprika 7
Häll på kokande vatten till hälften av paprikornas höjd