Tomatsoppa ett bra val även för barnfamiljen

Det finns maträtter som snabbt ratas som icke-barnvänliga, och ibland så kan det förstås ligga något i att barns smaklökar ännu inte är redo för mer avancerade smaker som till exempel avokado. Men när det handlar om tomatsoppa så har den ett oförkänt rykte om sig att vara för svår för mindre. Faktum är att många barn tycker att det är väldigt gott med just denna soppa.

Laga tomatsoppa på rätt sätt

För att tomatsoppan ska bli en succé i barnfamiljen så är det förstås så att man måste laga den på rätt sätt. Använd ett recept som går att lita på! Dessutom så ska man tänka på det där med tillbehör. Med gott bröd, eventuellt en sallad och soppkrutonger så blir det extra kul att äta soppan.

Har man barn som redan har fått chansen att säga nej tack till mat som verkar främmande så kan man alltid köra tricket med att kalla soppan mycket speciell och bara för de vuxna. Det här brukar vara ett säkert sätt att få de yngre att också vilja testa, och så snart som de får det (man kan gott vänta till nästa serveringstillfälle för att skapa ett ännu större intresse) så är de fast för tomatsoppa är otroligt gott!

Så nyttigt!

Det bästa med soppan som man gör på tomater är att den innehåller så många viktiga näringsämnen. Forskning har visat att tomater har ämnen som stärker hjärtats hälsa och som även kan motverka farliga sjukdomar som cancer. Samtidigt så är de kalorisnåla och därmed ett bra val för den som försöker gå ner i vikt. Det här är verkligen en grönsak med vacker färg som man bör introducera tidigt och ha som en del av vardagskosten. Visst kan man tycka att tomatsoppa passar bäst under årets kallare månader men den kan också fungera som en sommarsoppa som man serverar kall.

Man kan frysa den här typen av soppa, men samtidigt så är det så att den smakar bäst då den är färsk och det är inte så besvärligt att laga till tomatsoppan, så kan man få den färsklagad så är det att rekommendera.