gondi

Gondi – perfekt barnmat med kalkon

I Iran så är gondi en välkänd maträtt som man kan laga av kyckling såväl som av kalkon. Det är inte alla som tänker på hur bra gondi passar som barnmat men egentligen så borde det vara uppenbart. Gondibullarna är nämligen mycket mjuka och då man lagar dessa tillsammans med potatis och morötter i en soppa så får man ett perfekt mos. Den som är ute efter bra barnmat recept med kött kommer att gilla gondi som även är så otroligt lätt att tillaga.

Ingredienser

500 g kalkonfärs (går också bra med kyckling)

2-3 dl kikärtsmjöl

Salt, peppar samt en tesked bakpulver

Potatis, lök, morötter och de ingredienser som du normalt använder dig av för en grönsakssoppa.

Tillredning

Börja med att koka soppan och låt den stå och bubbla på spisen.

gondi

Blanda kalkonfärsen med kikärtsmjöl och kryddor och skapa bollar som du sedan kan lägga i soppan. Bollarna kommer att flyta upp till ytan och är redo efter att ha kokat omkring 20 minuter i soppan.

Den här rätten blir bara godare då man äter den en dag eller två efter att man först lagade den och man kan helt klart frysa in bollarna för att ta fram dem vid senare tillfälle.

Vuxna äter gondi i soppa och barn kan få mos av kalkonbollarna och av grönsaker från soppan. En perfekt måltid för hela familjen!

barnmat kalkon

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Published by