Ett riktigt lyckat barnmat recept med potatis och kikärtor

Ibland så är tiden så knapp att man måste uppfinna nya rätter samtidigt som man jonglerar med barn och läxor i luften. Det var precis vad som hände hemma hos oss igår kväll. Jag insåg snabbt att det såg rätt så tomt ut i kylen och att jag inte hade tid att tina svärmors hjälp i frysen. Det var då jag tänkte potatis och kikärtor och det blev till ett barnmat recept som gillades av hälften av familjen. Det enda som tar lite tid är att koka potatisen, och resten är mycket enkelt…

Ingredienser

6-7 små potatisar

1 burk kikärtor

1 lök

1 klick smör

Salt och torkad basilika

 

Tillredning

Koka potatisen, det är smart att skala den först eftersom det då blir enklare att mosa efteråt. Stek lök med kryddor och hackad lök i en panna. Låt löken bli mjuk innan du häller av detta i moset. Blanda ihop mos med pannans mix samt en klick smör och barnmaten är redo. Det här är ett barnmat recept som även fungerar som tillbehör till en bit kött. Det går också bra att bevara i kylen 1-2 dagar och använda nästa dag till lunch.

Betyg

Min ett och snart ett halvt åring tyckte att det var gott och ville ha mer. Sexåringen rynkade på näsan medan åttaåringen sa att det här var riktigt gott. Fyrtioåringen tyckte att det smakade bra och tog flera gånger. Därmed så skulle jag säga att vi här har ett riktigt bra betyg på ett recept för barnmat som även fungerar fint för vuxna.